Upravljanje stresom na radnom mestu

Ukoliko su zaposleni u organizaciji sposobni da prepoznaju rane znake sindroma izgaranja, on može i te kako biti izbegnut. Ipak, prevencija je i u ovom slučaju bolje rešenje od lečenja. Ukoliko se osoba na vreme upozna sa potencijalnim opasnostima sindroma izgaranja i ukoliko povede računa o tome da usvoji tehnike dobrog upravljanja stresom.

            Održavanje dobrih odnosa sa kolegama na radnom mestu je jedan od ključnih načina da se izbegne sindrom sagorevanja. Kao deo tima osoba bolje funkcioniše, može dobiti neophodnu pomoć u rešavanju problema i izbegava neprijatan osećaj otuđenosti. Ipak, postoje brojni razlozi koji izazivaju izolaciju osobe na radnom mestu. Jedan od tih razloga je vreme. Ukoliko osoba radi na takvom radnom mestu koje od nje zahteva da veći deo radnog vremena bude posvećena poslu, održavanje dobrih interpersonalnih odnosa sa kolegama može biti niže na spisku prioriteta. Takođe, osobe koje su ambiciozne i čiji cilj je stalno napredovanje u hijerarhiji često postaju prezauzete i ne stižu da se bave izgradnjom kvalitetnih odnosa sa kolegama koji kasnije postaju podrška u kriznim stanjima.

Da bi se izbegao sindrom izgaranja nekada je neophodno samo naći vremena. Izbegavanje sindroma izgaranja na poslu trebalo bi da bude jedan od prioriteta a vreme provedeno u izgradnji sistema interpersonalne podrške trebalo bi posmatrati kao dobro utrošeno vreme. Treba pokloniti vreme neformalnim razgovorima i socijalizaciji sa kolegama i sa podređenima. Ukoliko je neophodno treba organizovati i formalne sastanke sa kolegama na kojima će biti izneti lični ili zajednički problemi. Dobro je i upoznati i izgraditi dobre odnose sa ljudima koji se bave istom profesijom na konferencijama, seminarima, radionicama i sastancima interesnih grupa. Verovatnoću da će nam kolege pružiti podršku možemo povećati i ukoliko smo i sami spremni da je pružimo. Asertivnost na poslu je takođe jedan od značajnih aspekata u nastojanjima da se prevenira i izbegne sindrom izgaranja.

Asertivnost

Sindrom izgaranja

Please follow and like us: