Sva lica straha

Strah od smrti

Iako se smrt pokazala kao izvor jednog od najvećih strahova, sa druge strane, ipak živimo kao da smo besmrtni. Drugim rečima, svesno okrećemo leđa smrti kao da ni ne postoji. Nepoznavanje života posle smrti takođe stvara dodatni stres koji koči da uživamo u životu. Niko se još nije javio sa one strane. Ali ukoliko ostanemo fokusirani na sadašnji trenutak, svesnom pažnjom posmatramo svet oko sebe, uspećemo da uživamo u životu.Ukoliko odlučite da se ne plašite smrti, nećete se plašiti ničega. Hrabrost je osnovna struja života.

Strah od prihvatanja sebe

Najčešće su ljudi ljuti na sebe jer nešto nisu uradili. Potrebno je suočiti se sa sobom, a zatim sebi pružiti potrebnu motivaciju i podršku. Bodrite sebe. Možete probati ispred ogledala naglas da bodrite sebe,  tako da se zadovoljno ogledate i volite i prihvatite sebe. Još jedan dobar način da unapredite sebe jeste da pričate sa prijateljima, makar jednom nedeljno i kažete im sve loše stvari koje ste uradili ili loša mišljenja o sebi. Dobra strana jeste da će vas oni saslušati, reći vam gde grešite, a gde ste ipak potpuno u pravu i što je najbolje reći će vam neke lepe stvari o vama kojima će vas motivisati uz savete. Takođe, možete pričati sa terapeutom ukoliko se osećate prijatnije. Sa sobom ćete se suočiti i ukoliko ugasite sve uređaje i sedite u tišini ili provedete malo vremena sami u prirodi.

Gajite slobodno dete u sebi. Setite se kada ste bili mali, šta vas je činilo srećnim. Možda je to bilo trčanje u travi, ljuljanje na ljuljašci…

Strah

Motivacija

Please follow and like us: