Kako voditi brigu o sebi

Kako voditi brigu o sebi:

Način na koji razmišljamo, uverenja koja nosimo sa sobom, koliko i kako primamo informacije iz spoljašneg sveta u velikoj meri utiču na naše psihološko blagostanje.

Sve aktivnosti ublaživanja stresa na ovome svetu, neće vam pomoći ako ne vodite brigu o sebi. Meditacija neće biti uspešna ako ne budemo imali dovoljno sna. Odlazak u teretanu ili salu, neće ublažiti stres, ako u telo unosite otrovne preradjevine. Briga o sebi je od vitalne važnosti za stvaranje otpornosti prema životnim stresatorima. Važno je proceniti kako brinete o sebi u nekoliko različitih domena, kako biste bili sigurni da brinete o svom umu, telu i duhu.

Brinuti o sebi je svakodnevan rad na sebi. Naučiti kako se pravilno hraniti, smanjiti stres, redovno vežbati i praviti predah kada vam to zatreba, jesu temelji samopouzdanja i samopoštovanja.

Praktikovanje brige o sebi nije uvek lako. Većina nas ima stresne poslove, pa je i teško naći vreme za sebe. Vreme za sebe je obično poslednje na dnevnom redu. Ponekad možemo i osećati krivicu zbog oduzimanja vremena potrebnog da se pobrinemo o sebi.

Postoje mnoge tehnike koje možete da učinite da biste se uključili u brigu o sebi. Za početak napravite sopstvenu strategiju koje bi to bile koristi za vaš um i telo. Ako ne možete sami, potražite pomoć psihologa, koji vam može pružiti podršku i pratiti vaš napredak.

Meditacija

Stres

Please follow and like us:
error
fb-share-icon