Aromaterapija

Savremeni način života ostavlja posledice na psihički život odraslih, ali i dece. Zagađenje, nepravilna ishrana, nedostatak kretanja ali i kontakta i druženja sa vršnjacima u velikoj meri doprinose činjenici da anksioznost, bezvoljnost,  pa i depresija na žalost ne zaobilaze ni decu. 

Aromaterapija kao dopuna psihoterpiji može dati odlične rezultate. Može pomoći kod osećaja teskobe, nervoze, napetosti, pa čak i napada panike. Eterična ulja  mogu da ublaže i zabrinutost, malaksalost, bes i nesanicu, a ovi simptomi su često povezani sa depresijom.

Istraživanja pokazuju da aromaterapija efikasno pomaže kod anksioznosti, hroničnog stresa, nesanice, mentalne iscrpljenosti. Naravno, ne postoji čarobni štapić kojim se problem može rešiti jednim zamahom, ali se integrativna primena psihoterapije i aromaterapije uz adekvatnu ishranu i nutritivnu podršku pokazala kao  veoma uspešna. 

Roditelji se često odliučuju za ovakav pristup, po savetu dečijeg psihologa, kao bi se poteškoće sa kojima se deca suočavaju rešile bez upotrebe farmakoterapije, ukoliko ona njena primena nije neophodna.

Ukoliko ste zainteresovani za ovakav  pristup, informacije su na kontakt strani.


Aromaterapija - Psiholog Viktorija - Psiholog pomoć

Psihoterapija za svakoga

Osećajte se dobro